Quotes & Notes

Inzichten, uitspraken en ideeën over alles wat mij bezighoud op het gebied van huisvesting, vastgoed, duurzaamheid en het creatieve manieren van werken.

Zoeken

Find me on...

Posts I like

Meer favoriete berichten

Fuzzy

De huisvestingsbehoefte van organisaties is fuzzy, op hoofdlijnen voorspelbaar maar in detail ongrijpbaar, vergelijkbaar met het weer. Je kunt weten hoeveel mensen er behoefte hebben aan een werkplek, maar je weet niet precies waar en wanneer. Hoe weet een facilitymanager dan wat hij moet huren en hoe de ruimte moet worden ingedeeld?

De tijd dat een facilitymanager bij de gebruikers te rade konden gaan ligt inmiddels achter ons. De gebruiker wil de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en waar hij werkt. Natuurlijk wil hij wel aangeven wat hij allemaal tot zijn beschikking zou willen hebben, maar hij wil zich niet vastleggen op de precieze afname ervan.

Mooij zet lijnen uit voor toekomst

Met ingang van 1 januari 2011 ben ik teruggetreden als directeur en mede-eigenaar van ProvenWorkspace. Ik heb die keuze gemaakt, omdat ik mij op vernieuwende wijze wil bezighouden met de ontwikkeling van inspirerende huisvestingsoplossingen voor het Nieuwe Werken. Naast de vertrouwde advisering aan de zijde van de gebruiker, ga ik mij nu ook bezighouden met het initiëren van ontwikkelingen aan de aanbodzijde.

Aangezien het Nieuwe Werken inmiddels de pioniersfase voorbij is, constateer ik, dat de tijd rijp is voor instapklare, full-service werkomgevingen, die volledig zijn toegesneden op het Nieuwe Werken. Dergelijk aanbod maakt de overstap voor organisaties eenvoudiger. Geen lange verandertrajecten met koudwatervrees vooraf, maar gewoon beginnen, in een nieuwe omgeving waarin alles al is geregeld. Zo kan men het Nieuwe Werken direct in de praktijk leren kennen. Training on the job zorgt voor de verdere optimalisering van het Nieuwe Werken.

Om mijn handen vrij te hebben om deze nieuwe ontwikkeling met de juiste partners te kunnen vormgeven, heb ik mij losgekoppeld van Proven Workspace en verricht ik mijn advies- en ontwikkelactiviteiten zelfstandig.

Ik sta open voor suggesties over partijen om mee samen te werken en nodig iedereen van harte uit om te reageren.

Met vriendelijke groet,

Michel Mooij

Vier huisvestingsstrategieën afhankelijk van economische groei en groei beroepsbevolking.

Stel de omgeving centraal

We moeten af van de arrogantie om de mens centraal te stellen. De mens is “slechts” een onderdeel van een groter geheel. Een geheel dat wij nog onvoldoende begrijpen omdat we ons steeds weer beperken door alles vanuit on zelf te bekijken. Dat grotere geheel, zowel de economie, als het ecosysteem eist echter op dit moment de aandacht op. we kunnen niet verder gaan met het centraal stellen van de alles “opvretende” mens. We hoeven onszelf niet te gaan ontkennen, maar we moeten wel leren om onszelf binnen de context van het grotere geheel te gaan zien. Alleen dan krijgt de mens de optimale plek in het geheel.

http://hetgroteregeheel.posterous.com

Bezig met laden posts...