Quotes & Notes

Inzichten, uitspraken en ideeën over alles wat mij bezighoud op het gebied van huisvesting, vastgoed, duurzaamheid en het creatieve manieren van werken.

Zoeken

Find me on...

Posts I like

Meer favoriete berichten

De focus van huisvesting moet verschuiven Van “het huisvesten van mensen en organisaties” naar “het faciliteren van het gebruik van gebouwen en de fysieke omgeving”.

Michel Mooij

The Triple Life Cycle

Stel de omgeving centraal

We moeten af van de “arrogantie” om de mens centraal te stellen. De mens is “slechts” een onderdeel van een groter geheel. Een geheel dat wij nog onvoldoende begrijpen omdat we ons steeds weer beperken door alles vanuit onszelf te bekijken. Dat grotere geheel, zowel de economie, als het ecosysteem eist echter op dit moment de aandacht op. We kunnen niet verder gaan met het centraal stellen van de “alles opvretende” mens. We hoeven onszelf niet te ontkennen, maar we moeten wel leren om onszelf binnen de context van het grotere geheel te zien. Alleen dan krijgt de mens de optimale plek in het geheel.

Een ruimtebesparing van 25% levert net zoveel op als een uur productiviteitswinst per week.

Michel Mooij

“De aanbieders aan zet bij het nieuwe werken”

Iedereen is het erover eens, bij het nieuwe werken gaat om de mentale en culturele omslag naar een andere manier van werken. Maar betekent dat ook, dat elke organisatie zelf een werkomgeving voor het nieuwe werken moet willen beheren en exploiteren? Hoe doe je dat trouwens, als je op allerlei verschillende locaties werkt? Is het wel mogelijk om de facilitaire organisatie bij de gebruiker te houden, als je eenmaal aan het Nieuwe Werken begint? Of zullen de facilitaire taken verschuiven naar aanbieders van full-service HNW-concepten?

Meer weten? zie de handout van de lezing van Michel Mooij

Bezig met laden posts...